NYHETER

Abstract i BW

2019-09-25
Reportage om Cameco i tidningen Maskinoperatören

Att investera i en 5-axlig bearbetningscell med automation blir ett vinnande koncept inför framtiden.
Klicka här för att läsa artikeln i tidningen Maskinoperatören.

 

 

Bild01_Maskinoperatören.jpg

2018-10-22
Vi välkomnar nyanställde Sebastian! 

 

2020-02-17
Cameco söker självgående CNC-operatörer/tekniker med mångårig erfarenhet för omedelbart tillträde

 

Rollen och vad som krävs:

Som senior CNC-operatör hos Cameco har du stor frihet under eget ansvar att arbeta med komplex bearbetning från beredning till färdig detalj. Du jobbar nära verkstadsledare och produktionstekniker för att säkerställa att jobb planeras och genomförs på bästa och effektivast möjliga sätt.
 

Du kan självständigt hantera eventuella problem som kan uppstå med t.ex. maskin eller verktyg under arbetets gång och har förmågan att hitta alternativa lösningar och ”work arounds”.

Din stora erfarenhet tillsammans med en prestigelös inställning gör att du gärna intar rollen som mentor för kollegor med mindre erfarenhet om detta eftersöks eller behövs – allt för att laget som helhet ska leverera bästa möjliga resultat.
 

Du vet att planering och framförhållning är A och O för att kunna möta de oftast tuffa deadlines som krävs i dagens tillverkningsled och jobbar därför utifrån detta, men är också medveten om att oförutsedda problem och flaskhalsar ibland uppstår och att man då behöver jobba fler timmar än vad som står på schemat för att leverera i enlighet med våra kunders krav.
 

Att jobba för Cameco:

Då Cameco är ett mindre företag erbjuder vi en miljö där du som medarbetare ingår i en stark gemenskap, med en stor möjlighet att bli hörd och vara med och påverka.

Företagets höga kompetens och goda rykte gör också att man har många spännande kunder med komplexa förfrågningar och du har således möjligheten att utmanas och fortsätta utvecklas oavsett tidigare erfarenhet.
 

Du som söker denna tjänst:

 • Har mångårig erfarenhet av att arbete med skärande bearbetning i CNC-maskiner

 • Klarar av att självständigt genomföra komplexa bearbetningar från beredning till färdig detalj

 • Klarar av att programmera och/eller uppdatera och anpassa befintliga körprogram

 • Har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift - detta för att säkerställa viktig kommunikation mellan kollegor i arbetslaget såväl som kunder och leverantörer

  

Meriterande är:

 • Erfarenhet av att jobba med 5-axlig bearbetning

 • Erfarenhet av Mastercam och Gibbs Cam

 • Erfarenhet av affärssystemet Monitor

 

Som person ska du vara:

 • Självgående och driven

 • Ansvarstagande, resultatorienterad med stor respekt för deadlines

 • Noggrann med stor känsla för detaljer och kvalité

 • Social och en lagspelare
   

Om företaget:

Cameco grundades 1993 och har sedan dess etablerat sig på den svenska marknaden som ett verkstadsföretag inom tillverkningsindustrin med stort fokus på kvalité och hög kompetens, där man gärna tar sig an de svåra jobben. Verkstaden om ca 1000m2 ligger i Sandviken och har under de senaste två åren genomgått en uppdatering med moderniserad maskinpark. I dagsläget huserar man 8 st fleroperationsmaskiner, varav två 5-axliga, samt en mätmaskin.
Även om marknaden primärt är Sverige levererar vi till hela världen och bland kunderna finns allt från mindre lokala företag till de största verkstadsjättarna.

För närvarande utgörs personalstyrkan av 12 personer.

Anställning:

Fast anställning, heltid.

Tillträde:

Snarast enligt överenskommelse och möjlighet.

Lön:

Enligt överenskommelse.

Vi följer gällande kollektivavtal enligt IF Metall.

Ansökan:

Skicka CV samt personligt brev till maria@cameco.se senast 10 mars 2020. Tjänsten kan komma att tillsättas löpande, så vänta inte med din ansökan.

2019-03-29
Vi deltar på Industrimässan i Gävle 8-9 maj 2019

Klicka här för att skriva ut din fribiljett till mässan. 


 

Vi stället ut - Gävle.jpg

Bild: Maskinoperatören

 

2019-03-20
Cameco fortsätter att modernisera sin maskinpark

Klicka här för att läsa artikeln i tidningen Verkstäderna.


 

 

Axile G6.jpg

Bild: Mekana Maskin

 

Sebastian 2018-10-29_liten.jpg

Sebastian kommer från Sandviken och är 24 år gammal. Han utbildade sig på Göranssonska skolan med inriktning skärande bearbetning. Han har också en utbildning som verkstadstekniker från Yrkeshögskolan i Sandviken.

Sebastian har tidigare jobbat på röravdelningen på Sandvik där han arbetade med extrusion samt bockning. Efter utbildningen på Yrkeshögskolan fick han jobb på Mekaniska verkstaden (numera Veolia) på Sandvik, där han jobbade i en bäddfräs. Han har även jobbat på provstavsverkstaden vid samma företag.

Vi är väldigt glada att Sebastian nu har börjat hos oss på Cameco. Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Vi deltar på Industrimässan i Falun 26-27 september 2018
I Lugnet Sporthall kan du träffa oss på Cameco. Vi berättar gärna om vår gedigna erfarenhet samt vad vi kan hjälpa dig med. Du hittar oss på "torget". Vi ses i Falun!